ontwerper–vader–kunstenaar–verkenner–broer–maker–zoon–ondernemer–mens–

Een mens is nieuwsgierig naar andere mensen. Dat is vast de reden waarom je deze pagina bezoekt. Toch? Willen kiezen is ook typisch iets voor een mens. Daarom bij deze een korte en een iets minder korte versie van mijn verhaal. 


De korte versie

Ik ben overtuigd van twee dingen: 

  1. Dat we elkaar nodig hebben om er iets van te maken.

  2. Dat verbeeldingskracht ons daarbij kan helpen.

Ben jij hier ook van overtuigd en wil je gelijk aan de slag? Bel of mail even.
Wil je graag meer weten dan is er:

de iets minder korte versie, maar wel met een plaatje

 
 

Hier zie je mij tijdens carnaval, 6 jaar oud, in het gele pak. Naast mij staat Petro, m’n neef en beste vriend uit het dorp. Ik ben verkleed als een van de Grobbebollen uit de serie TiTa Tovenaar. Dat is iets van vroeger, zoek het gerust op. Het thema van onze carnavalsvereniging dat jaar was iets met de regering en toveren, nog steeds een actueel onderwerp als je ’t mij vraagt.

Wilde je iets organiseren in een klein dorp als Loosbroek dan was je op elkaar aangewezen. Dat gold ook voor de lokale voetbalvereniging. Onze jeugdtrainer had niet de luxe van een brede selectie. Zou hij kieskeurig zijn dan stonden er maar zes spelers op het veld. Dan toch liever 11 spelers, waarbij het gebrek aan techniek en spelinzicht moest worden gecompenseerd met inzet.
Dat iedereen meevoetbalde in Loosbroek was vanzelfsprekend. Winnen daarentegen was dat dan weer niet. De naam W.H.V. (Wij Houden Vol) was dan ook op het lijf van de club geschreven. Loosbroek, het dorp waar ik meekreeg dat je samen meer voor elkaar krijgt dan alleen.

Dat was vroeger. En hoewel vroeger niet alles beter was, was het wel een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Want hoewel we ook vandaag meer gemeenschappelijk hebben dan we denken is dat niet het beeld wat de media ons voorschotelen. Niet de opvattingen die we delen, maar die waarin we verschillen eisen steeds vaker het podium op. En da’s zonde. Want om de problemen, die we samen hebben veroorzaakt op te lossen, hebben we elkaar juist hard nodig.


Voorstellingsvermogen aanzetten
Verbeeldingskracht hoeft zich niet te houden aan tijd, ruimte of Excel sheets. Het verbindt dingen die op het eerste oog niet met elkaar verbonden zijn. Door niet alleen te kijken naar wat er was en is maar vooral naar wat er kan zijn, ontstaan er nieuwe voorstellingen. Voorstellingen die op een creatieve manier maatschappelijke onderwerpen bij een breed publiek onder de aandacht brengen. In de vorm van beelden, teksten en ideeën. Groot, klein, op papier, scherm of in de ruimte. Zoals een souvenir voor een klooster, een bronzen bal voor een projectontwikkelaar of een expositie met afval in een museum. Voorbeelden van voorstellingen die, hoewel ze in de uitvoering heel verschillend zijn, gemeen hebben dat het publiek zich ertoe kan verhouden. Ze fungeren als conversatiestarters en vergroten het engagement van jouw publiek bij jouw vraagstuk.


Jij–ik
Om te komen tot een voorstelling op maat hanteer ik geen vaste methodes, modellen of regels. Elk vraagstuk is anders en dus ook elk werk dat daaruit voortkomt. Wat ik wel gebruik zijn mijn ervaringen, opgedaan als ontwerper-kunstenaar-verkenner-maker-ondernemer en mens. Meer details daarover vind je op Linkedin. Verder houd ik het graag eenvoudig, heb ik van huis uit meegekregen.

Genoeg over mij. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Denk je dat we iets voor elkaar kunnen betekenen? Bel of mail me. Ook, of juist, als je twijfelt. Die koppeltekens in de kopregel staan er namelijk niet voor niets. Geef me je vraagstuk en de ruimte om het te verkennen. Je krijgt er werk voor terug wat je je niet had kunnen voorstellen.